donderdag 24 maart 2016

Spaanse tortilla

Vorig schooljaar maakten we 
wraps met eiersalade.
Dit jaar maakten we Spaanse tortilla.

Alles staat klaar ... 


De aardappelen worden in kleine blokjes gesneden.



Aardappelblokjes wassen om het zetmeel weg te spoelen.


De blokjes droog deppen met een propere handdoek.


Olie in de pan gieten.


De aardappelblokjes eerst 8 minuten laten garen.
Hiervoor gebruiken we 2 zandlopers. 
Eerst 5 minuten en daarna 3 minuten.




Wanneer de 2 zandlopers doorgelopen zijn voegen we 
de ui en spekreepjes toe.
Dit laten we nog even verder bakken.


Daarna voegen we de eieren toe. 
Niet gemakkelijk zo'n eitje breken ;-)


Een beetje kruiden ...


De eieren goed kloppen.


De aardappelen, ui en spek worden bij de 
losgeklopte eieren gedaan.
Deze mengeling bakt nog verder in de pan.


We verdelen de tortilla in stukken.
Het lijkt wel een taart!!!


En dan ... 
SMULLEN MAAR!!!!

Voor een aantal kleuters hadden we een paar eitjes over gehouden om een tortilla te bakken zonder vlees, maar enkel met aardappelen en ui.  








Voor de ouders die dit graag eens samen met hun
 lekkerbek maken ...
Dit heb je nodig: 



Veel succes en SMAKELIJK!!


Terwijl de tortilla op het vuur stond konden we uiteraard verder spelen en werken in ons klasje.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Afscheid juf Annemie

Dinsdag 30 april namen we afscheid van juf Annemie .  Ze gaat op 1 mei op pensioen,  maar we laten haar niet gaan zonder een leuk aandenken....